Friday, May 9

Kronos Quartet - concert


Kronos Quartet in concert la Bucuresti

De peste 30 de ani, Kronos Quartet –
David Harrington (vioara),
John Sherba (vioara),
Hank Dutt (viola) si
Jeffrey Zeigler (violoncel)
– îsi urmeaza propria viziune, combinînd spiritul inovator cu extinderea continua a orizonturilor formatului de cvartet de coarde.

De-a lungul carierei lor, Kronos Quartet au avut multe colaborari cu “parintele minimalismului” Terry Riley, Philip Glass, Steve Reich, Taraf de Haïdouks, Sigur Rós, Nine Inch Nails sau Amon Tobin. Kronos Quartet au aparut live alaturi de Allen Ginsberg, Zakir Hussain, Björk, Tom Waits sau David Bowie si au contribuit la albumele unor trupe sau muzicieni ca Faith No More, Dave Matthews, Nelly Furtado sau Rokia Traoré.
Muzica cvartetului Kronos a fost folosita de nenumarate în film - Requiem For A Dream, The Fountain, Heat, 21 Grams sau True Stories fiind doar cîteva astfel de exemple.
Kronos Quartet petrec 5 luni pe an în turneu – în sali clasice de concerte, cluburi sau festivaluri din întreaga lume, printre care se remarca: festivalurile WOMAD, Ars Electronica, Donaufest, salile Carnegie Hall din New York sau Barbican din Londra, Concertgebouw din Amsterdam, Sala de Concerte din Shanghai sau Opera din Sydney.
Kronos Quartet va fi prezent la Bucuresti pe data de 11 mai 2008, la Studioul de Concerte “Mihail Jora” al Radiodifuziunii Române. - bilet.roRequiem For A Dream


Foxy Lady [Jimi Hendrix cover]


Sun Rings


..ca de obicei, ce aflu legat de muzica, aflu de la Silviu Munteanu, ceea ce va doresc si voua. (daca e vorba de muzica gasiti muzica pentru premianti pe blogul lui: http://domnul-s.blogspot.com/)

No comments:

Post a Comment

p r o f i l e


Copyright © carlibux 2011. All right reserved