Tuesday, July 28

STOP DN 66A - Salvati muntii Retezat de asfalt !



Soundtrack: The Prodigy - Their Law
___________________________________________________


Scrisore catre ministrul mediului Nicolae Nemirschi

STOP DN 66A - Salvati muntii Retezat de asfalt !

Stimate domnule ministru Nicolae NEMIRSCHI,

Grupa muntilor Retezat-Godeanu-Tarcu adaposteste ultimul PFI (Peisaj Forestier Intact) din Europa la sud de Cercul Polar. Este o adevarata minune naturala recunoscuta international care trebuie conservata.

Constructia drumului national 66A prin PFI este ilegala, nerentabila si duce la distrugerea PFI cu cele mai vaste si mai sanatoase habitate naturale pentru ursi, lupi si rasi din Europa. Pentru aceste mamifere mari, tronsoanele de drum realizate pana acum prin Parcul National Retezat reprezinta o bariera de netrecut, drumul fiind marginit de ziduri verticale de 4 metri.

DN 66A reprezintă o crima impotriva mediului si valorilor naturale ale Romaniei. Revigorarea economica a Vaii Jiului prin constructia DN 66A este o promisiune mincinoasa. Avem deja exemplul DN7A care leagă Petrosani de Valea Oltului, caz in care increderea locuitorilor din Valea Jiului a fost deja inselata prin faptul ca principala preocupare este masacrul la drumul mare impotriva padurii, si nici intr-un caz asigurarea bunastarii locuitorilor din zona, asa cum ar trebui, prin dezvoltarea durabila bazata pe conservarea specificului zonei si cu cerintele legale de protectia naturii.

Urmatorul tronson al drumului ar urma sa traverseze din plin zona de protectie integrala a Parcului National Domogled-Valea Cernei.

DN 66A se realizeaza din bani publici si nu sunt de acord ca acesta sa fie continuat.

Dumneavoastra aveti puterea de a decide. Va cer sa nu dati acordul de mediu pentru tronsonul 3 al DN 66A Campusel-Lacul Iovanu pentru a stopa constructia DN 66A si sa protejati strict prin lege intregul teritoriu al PFI Retezat-Godeanu-Tarcu

Va multumesc !


Mai multe pe agentgreen.ro

No comments:

Post a Comment

p r o f i l e


Copyright © carlibux 2011. All right reserved