Wednesday, January 14

2 lozuri - azi CFR-ul in vizor

Cu toate ca nenea Iancu avea in gand cu totul alta poveste cand s-a gandit la acest titlu, eu m-am gandit ca suna bine in contextul ce vi-l prezint aici. S-a intamplat dupa cum urmeaza:
Anul nou l-am petrecut in nordul tarii, adica Bucovina, adica Suceava, adica Radauti, adica Sucevita, adica Voievodeasa... hai ca v-am luat din aproape in aproape. A fost minunat, multe de povestit, insa acum ma leg de aspectul CFR (a se citi Caile Ferate Romane), care aspect m-a lasat cu doua mari neclaritati. Si iata-le dupa cum urmeaza:

1. MOTIV CAINE!

"Motiv caine"? E minunat ca am putut merge si cu Goldie (golden retriever - femela - 7luni) pe tren, este minunat ca doar pe personal si accelerat poti merge cu catel (rapid, intercity - NU, si asta in conditiile in care si pe avion poti merge cu caine, e drept el sta intr-o cuscuta speciala..insa pe rapid/ intercity nu..deh Romania), este minunat cand doamna de la ghiseu nu gaseste tariful pentru biletul catelului (1/3 din biletul intreg), este totul minunat..dar de unde si pana cand Goldie a noastra este un "motiv"? Asta m-a amuzat teribil: BILET OPEN MOTIV: CAINE :)), bravos natiune, halal formulare.:))




2. DUS - scump dom'le scump..
..dincolo era mai ieftin.


Cum se face ca, o calatorie cu personalul Suceava - Putna pana la Radauti este mai scumpa ca, aceeasi calatorie , insa in sens invers? Astfel ca daca veti merge cu personalul (oricum altceva decat personal nu exista) de la Suceava la Radauti veti plati mai mult decat sa va intoarceti de la Radauti la Suceava cu acelasi personal.



Suceava - Radauti: 5.10Ron - 2.55Ron (cu reducere)
Radauti - Suceava: 3.90Ron - 1.95Ron (cu reducere) *

*acest aspect l-am observat inca de cand faceam naveta cu trenul de la Radauti la Suceava (in perioada liceului)

Oricum pentru cine nu a fost in zona Bucovinei, o recomand cu cea mai mare caldura, este minunata .. "decat ca" mai trebuie pus la punct CFR-ul, pentru a nu mai starni amuzamet... sau lasati ca e mai bine asa.. ca uite, eu am reusit sa fac un post pe tema asta! La mai mare! dragi institutii romanesti! :))

5 comments:

  1. Mijto postu-l tau . Vb lui Mircea Badea "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"

    ReplyDelete
  2. Ai fi vrut sa o transporti cu Intercity? Intr-o cusca izolata in vagonul de marfa? Asa e la avion. Iti pune cainele intr-o cusca, intr-un frig de neimaginat, printre cutii si containere.
    Mai bine asa, zic eu. Mai bine cu motiv caine, decat cu temperaturi de -20 de grade

    ReplyDelete
  3. Ai fi vrut sa o transporti cu Intercity? Intr-o cusca izolata in vagonul de marfa? Asa e la avion. Iti pune cainele intr-o cusca, intr-un frig de neimaginat, printre cutii si containere.
    Mai bine asa, zic eu. Mai bine cu motiv caine, decat cu temperaturi de -20 de grade

    ReplyDelete
  4. nu normal ca nu ... insa mi se pare totusi absurd sa nu poti calatorii cu rapid sau intercity in conditiile in care spre Suceava vei constata ca nu exista decat un singur accelerat. Iar pe avion nu e chiar asa..poate la companiile low cost, oi fi auzit tu de la cineva, insa si eu am auzit de la altcineva :P ... oricum era vb de CFR si solutiile limitate pe care ti le ofera. Oricum este ok si asa.

    ReplyDelete
  5. Spre deosebire de tine, care doar ai auzit, eu am si calatorit cu cainele din Italia in Romania. Si nu cu o companie low-cost, care n-are conditii propice pt transport de animale.
    In strainatate exista vagoane speciale pentru transportul animalelor pe caile ferate. Pana nu se doteaza trenurile noastre cu asa ceva, poti vocifera inainte. Dar tot degeaba

    ReplyDelete

p r o f i l e


Copyright © carlibux 2011. All right reserved