Monday, February 11

Chivalry: Medieval Warfare review si nu numai


YAAAAAAAAAAAAAAARRRR!!!!! FOR THE KING!!!!!
Asta mi-a ramas intiparit in minte dupa ce am vazut review-ul celor de la gametrailers.com (http://www.gametrailers.com/reviews/97i3kd/chivalry--medieval-warfare-review), review pe care va recomand sa il urmariti inainte de a incepe sa cititi articolul meu despre Chivalry: Medieval Warfare.


Presupunand ca ati vazut review-ul si v-ati intors pe blogul nostru sa aflati ce are Sir Greuceanu de zis despre Chivalry: Medieval Warfare, ma apuc sa va impartasesc experienta mea extrem de placuta legata de acest titlu. Demult imi doream sa ma delectez cu un asemenea un joc in care sa ma pot desfata intr-o lupta medievala si, partial, Team Fortress 2 mi-a satisfacut aceasta dorinta cu harta cp_degrootkeep, care simuleaza o ambianta medievala si luptele de acest gen. However... nimic nu se compara cu Chivalry: Medieval Warfare, atunci cand vine vorba de strivit inamicul, de manevrat o catapulta sau de a-ti infige sageata in tabara inamica (dar nu doar atat, ramaneti aproape si va explic).


Inainte de a da mai multe detalii despre gameplay, tin sa va anunt ca Chivalry: Medieval Warfare este genul de joc pe care nu cred ca il vor aborda prea multe fete, nu de alta, insa, dar este destul de dur si rar mi-a fost dat sa vad o milady in campul de lupta si atunci cand s-a intamplat asta m-am amuzat teribil ca cei care o omorau isi cereau aproape de fiecare data scuze sau ii faceau cate o declaratie de dragoste :)). Asadar, dragele noastre miladies, va invit in tribune ca sa va explic cum isi rup barbatii capetele in cel mai medieval stil.


Dupa ce mi-am luat Chivalry: Medieval Warfare, l-am deschis cu nerabdare si in fata-mi mi s-au etalat clasele, patru la numar: archer, man at arms, vanguard si knight.


Mi-am ales knight, zicandu-mi "cavaler... ce naiba?... asta-i pe placul meu" si mi-am cautat repejor un server. M-am conectat, mi-am pus un CIOCAN in mana, un scut in cealalta si da-i bataie! Ce sa-i dai, ca dupa un pic de sprint catre niste viteji care se luptau sub nasul meu, am auzit un vajait scurt si apoi un geamat - al meu, desigur - si m-am regasit trantit la pamant ca o pleasca, sagetat fiind de un viteaz arcas. Mi-am zis "aaaaa, da?" si m-am schimbat repede in archer sa-mi incerc celalalt noroc. Am tras, am tras, aproape ca mi-am golit tolba fara sa nimeresc nimic si apoi am auzit un trosnet si brusc m-am trezit fara cap: un cavaler a hotarat ca nu prea imi statea "dovleacul" pe umeri si s-a gandit sa mi-l indese in coaste. Am vazut ca nu-i de gluma, ca treaba este cat se poate de medievala, asa ca m-am hotarat sa iau jocul incet ca sa ii descopar secretele - si erau secrete, nu gluma! :D.


In Chivalry: Medieval Warfare poti sa te feresti, sa blochezi loviturile inamice, sa strigi cat te tin plamanii (battlecry), sa te odihnesti ca sa-ti refaci stamina, poti sa executi combo-uri daca ai destula indemanare si timing pe masura. Usor, usor l-am invatat si, invatandu-l, am ajuns sa il indragesc peste masura.


Cu toate astea, am avut o dilema la primul contact cu Chivalry: Medieval Warfare. Nu intelegeam de ce atunci cand am intrat pe server toata lumea isi cerea scuze, chat-ul era invadat de "sorry". M-am dumerit cateva minute mai tarziu, cand am pornit un asediu asupra unei cetati si, vazand un coleg de-al meu ca are probleme cu doi vaguarzi, am scos o sageata cu gand sa ii omor pe cei nemernici. Toate bune si frumoase, numa' ca atat in jocul asta, cat si probabil in acele vremuri, trebuia sa fii tot timpul in miscare, asa ca din greseala mi-am sagetat colegul in loc sa omor un vanguard inamic. Din instinct am apasat Y (tasta pentru chat) si i-am scris colegului meu: "sorry". :)) Mister elucidat! 


Da, dragilor, va jur ca tk-ul (team-kill-ul) este omniprezent in Chivalry: Medieval Warfare si e funny as hell (mai putin pentru persoana doborata) ... deh, vremuri medievale ce sa-i faci!
Jocul are o multitudine de lucruri frumoase pentru toti gamer-ii inraiti, harti superbe (cu peisaje, castele medievale), strategii de aplicat, moduri de joc multiple (Team Assault, FFA-Free for all, Siege, King of the Hill, Duel, Arena si mult, mult content ce va sa vina printr-un patch pe care il promit developer-ii la sfarsitul acestei luni).


Chivalry: Medieval Warfare mi-a oferit sansa sa descopar ca, intr-adevar, mai exista si cavalerism. Sa va zic: am intrat pe un server FFA (Free for all), "capaceala la gramada" - far' de tactici sau alte fandoseli. Mi-am ales knight-ul ca sa fac damage curat si m-am aruncat in lupta ... am vazut doi care se luptau si mi-am zis "sa vezi cum ii sparg pe amandoi". Zis si facut, m-am napustit asupra lor cu ghioaga nou achizitionata si i-am rupt pe "mititei". Dupa care, politicos, mi s-a zis in chat: "mate please, that was a duel ..wth?". Mi-am aruncat un ochi mai atent asupra problemei si am observat alti doi care se luptau, iar in spatele lor un alt cavaler care se uita la ei si isi astepta randul de a-si incerca puterile alaturi de invingator. Lucru care s-a si intamplat. In acel moment mi-am dat seama ca mai exista cavalerism si, cu putin respect fata de fellow-gamer-ul tau, chiar poti sa joci un meci frumos si plin de fairplay.



Va invit asadar sa mi va alaturati, sa vedeti ce inseamna cu adevarat Chivalry: Medieval Warfare si sa va convingeti ca acesta este un titlu pe care nu trebuie sa il ratati.



Sir Greuceanu

== mai multe review-uri pe 1337gaminggirls.blogspot.ro ==

No comments:

Post a Comment