Tuesday, April 29

Command & Conquer Tiberium Wars


De pe 26 aprilie am redescoperit strategia .. dupa o lunga absenta (tot ce am mai jucat in domeniu fiind Starcraft Broodwar), mi-am cumparat Command & Conquer Tiberium Wars
un joc de nota 9.5 pe o scara de la 1 la 10 din punctul meu de vedere. Iata o scurta descriere a jocului, asa cum ne arata cei de la computergames.ro:

"Pentru cei care jucaserã Dune 2, primul Command & Conquer a însemnat în 1995 o evoluţie fireascã a conceptelor implementate în jocul care a pus bazele genului RTS (real time strategy). Iar pentru o bunã parte din cei care nu avuseserã contact cu Dune 2, Command & Conquer a reprezentat impulsul iniţial (şi hotãrâtor) în a deveni fani ai acestui gen. Anii au trecut şi seria s-a îmbogăţit cu numeroase titluri şi expansion pack-uri, socotindu-le aici şi pe cele aparţinând universurilor Red Alert şi Generals. Disponibilã în magazine începând cu februarie 2006, compilaţia Command & Conquer The First Decade a avut rolul de a aminti fanilor (şi nu numai) cã Electronic Arts pregãteşte un nou titlu în universiul Tiberium, numit iniţial Tiberium Twilight, deoarece jocul apãrut în 1995 avea numele provizoriu Tiberian Dawn, iar cel lansat în 1999 s-a numit Tiberian Sun.
Intitulat într-un final Command & Conquer 3: Tiberium Wars, acesta a fost dezvoltat în ideea de a pãstra trãsãturile caracteristice seriei, peste care s-au suprapus elemente devenite standard în genul RTS. Aşa cum s-a întâmplat însã şi în alte cazuri şi aici se dovedeşte cã aceastã combinaţie nu poate împãca pe toatã lumea. Unii fani îşi doreau jocul original îmbrãcat în grafica anului 2007, în timp ce alţii voiau un joc solid, care sã aibã cele mai bune aspecte întâlnite în RTS-urile apãrute în ultima perioadã, chiar şi cu preţul sacrificãrii unor elemente definitorii ale seriei, însã perimate prin prisma prezentului. Într-o asemenea situaţie nu îţi poţi mulţumi toţi fanii, însã pe ansamblu EA a fãcut o treabã bunã, deşi Tiberium Wars este deficitar în anumite aspecte a cãror implementare nu ar fi adus atins conceptele specifice seriei.


Una dintre deciziile inspirate ale designerilor a fost folosirea celei mai noi versiuni a engine-ului SAGE (Strategy Action Game Engine), engine utilizat prima datã la realizarea lui Command & Conquer: Generals (plus addonul Zero Hour) şi apoi la dezvoltarea celor trei titluri (incluzând addonul) ale seriei Battle for Middle Earth. Drept urmare, Tiberium Wars ruleazã aproape impecabil şi pe sisteme cu procesoare single-core dotate cu plãci video gen 6800GT, fiind însã nevoie de câteva sacrificii din punct de vedere vizual atunci când se joacã pe hãrţi mari, indiferent cã e vorba de single-player sau multiplayer. Cu toate acestea, framerate-ul este limitat la 30 fps, la fel ca şi în celelalte titluri bazate pe engine-ul SAGE, pentru a nu apãrea probleme cu viteza de desfãşurare a jocului. Pe de altã parte, aceasta poate fi setatã dupã dorinţã, în skirmish şi în multiplayer, însã nu şi în single-player, spre deosebire de jocurile anterioare ale seriei. Acest aspect subliniazã intenţia producãtorilor ca jucãtorii sã considere modul single-player şi ca un antrenament pentru meciurile multiplayer, nu numai un prilej de a vedea povestea din Tiberium Wars, mai ales cã acesta a fost gândit şi ca un joc competiţional, el fiind deja inclus pe lista jocurilor de la World Cyber Games (WCG) 2007.
Nu o sã insist asupra poveştii pentru a nu vã strica plãcerea de a descoperi surprizele pe care le oferã, însã trebuie spus cã ea, în bunã tradiţie a seriei, conţine numeroase secvenţe cinematice. În aceeaşi tradiţie, aceste secvenţe sunt o combinaţie între fimuleţe cu actori reali (şi foarte cunoscuţi) şi scene CGI. Mulţumitã filmãrii în High Definition, filmuleţele sunt de o calitate excelentã, ele fiind unul din motivele pentru care jucãtorii sunt motivaţi sã treacã la urmãtoarea misiune în timpul campaniilor single-player. Însã trebuie spus cã interpretarea actorilor nu este una de top, iar în unele scene se poate observa destul de clar faptul cã actorii au fost puşi în faţa unui ecran pe care se derulau scene CGI."



Saturday, April 26

Paste Fericit!

Sarbatori cu bine si iepuras inspirat, va doresc! Sa ne vedem cu bine!



Thursday, April 24

English & French Bulldog


The French Bulldog is a dog breed that originated from a group of English bulldog fanciers who were not interested in dog-fighting. The English artisans, particularly lacemakers, bred a small bulldog that would weigh at least 16 lbs but not more than 28 lbs. As the Industrial Revolution grew in England, the lacemakers and other artisans took their skills (and small dogs) to France, where they could continue to ply their trade. The small bulldog earned quite a following in France, and by the late 1800s they were known as French Bulldogs or Frenchies. When wealthy Americans traveled to Paris, they were very taken with the little Frenchie and imported them to the United States. The breed was first exhibited at the Westminster Kennel Club Dog Show in 1896.

Appearance
French Bulldogs are a compact, muscular dog with a smooth coat, snub nose and solid bone structure. Their physical appearance is characterized by naturally occurring 'bat ears' that are wide at the base and rounded on the top. Their tails are naturally short, not cropped, straight or screwed but not curly.
Under the American Kennel Club and Canadian Kennel Club standards, weight is not to exceed 28 pounds (13 kg). In general, bitches range in weight between 16 and 24 pounds, with dogs between 20 and 28 pounds. The FCI does not set a hard and fast weight limit, simply stating 'The weight must not be below 8 kg nor over 14 kg for a bulldog in good condition, size being in proportion with the weight'. - wikipedia







A murit Marcel Chirnoaga


A murit graficianul Marcel Chirnoaga
de Liana Anghelescu HotNews.ro
Miercuri, 23 aprilie 2008, 18:49 Actualitate | Cultură

Graficianul Marcel Chirnoaga, considerat unul dintre cei mai mari artisti plastici contemporani, a murit miercuri, la varsta de 77 de ani. Criticul de arta Pavel Susara spune ca moartea maestrului Chirnoaga este o mare pierdere pentru comunitatea de artisti romani.

"Era un grafician venit din matematica. Nu a avut o diploma in arte plastice, nu a fost un profesionist in sensul academic al cuvantului. Dar a avut o energie launtrica extraordinara si un imaginar extraordinar. El a adus in grafica romaneasca un anumit tip de imaginar salbatic, o feerie a grotescului, care este mai putin accesibila unui artist cu studii sistematice. A avut curajul sa sfideze normele, mai mult sau mai putin valide, ale graficii care merge mai mult pe limbaj decat pe naratie retorica", a declarat pentru HotNews.ro criticul Pavel Susara. - HotNews







Ziua mea


Pe 6 aprilie Ancuta mi-a pregatit o petrecere surpriza de ziua mea. In seara aceasta, Pavel mi-a dat pe messenger filmarea de la suflarea in lumanari si primirea cadoului (consola Wii). Multumesc tuturor pentru minunata surpriza si pentru cadou. A fost cea mai frumoasa aniversare din viata mea. Multumesc!

Moonspel in Romania


Pe 17 mai cea mai faimoasa si de succes trupa portugheza va putea fi vazuta intr-un show mult asteptat la Amfiteatrul Mihai Eminescu din Parcul Lia Manoliu. Concertul face parte din turneul de promovare al ultimului lor material discografic, Night Eternal, lansarea oficiala a acestuia fiind programata la doar doua zile dupa prestatia din capitala.

Moonspell a fost de multe ori catalogata una dintre cele mai importante si revolutionare formatii ale muzicii metalice, avand un impact puternic inca de la debutul Wolfheart din 1995 si memorabilul Irreligious (1996). Prima trupa portugheza de metal care a reusit sa depaseasca granitele nationale si sa se impuna fanilor din intreaga lume, Moonspell ramane in continuare un trademark al soundului intunecat, atmosferic, uneori sinistru si totusi romantic si seducator, si asta in ciuda unor albume mai experimentale ce au fost contestate de unii fani.

Ce este Moonspell? “Chiar si eu am dificultati sa gasesc raspunsul la aceasta intrebare. As spune ca suntem un amestec de horror si frumusete, de greutate si melodie.”, spune Fernando Ribeiro, solistul formatiei.

Ultimele realizari Moonspell au facut drumul inapoi catre radacini, iar cel mai nou album, intitulat Night Eternal, va fi lansat pe 19 mai. Discul vorbeste despre cum oamenii consuma energiile Pamantului si despre cum acesta se va razbuna intr-un final, versurile gasindu-si suportul intr-un fond muzical intens, atmosferic si dark, heavy si catchy in acelasi timp. Trupa promite ca noile piese vor taia respiratia ascultatorilor!

Biletele pentru concertul Moonspell din Bucuresti vor fi disponibile in Reteaua Diverta, Reteaua Bilet.ro Magazinul Muzica, Magazinul New Rock si online la www.bilet.ro, ticketpoint.ro şi www.bilete.ro, incepand cu 8 aprilie. Primele 1000 de bilete vor costa 60 lei si vor fi disponibile pana in data de joi, 24 aprilie. Dupa aceasta data pretul biletelor va fi de 75 lei.
Rezervari se pot face la adresa de e-mail one(at)event.mu. Mai multe informatii in curand si pe www.moonspell.metalfan.ro

Componenta Moonspell:
Fernando Ribeiro (Langsuyar) – voce
Miguel Gaspar (Nisroth) – tobe
Ricardo Amorim (Morning Blade) – chitara
Pedro Paixão (Passionis) – clape, chitara
Aires Pereira (Ahriman) – bass

Discografie Moonspell:
1995 – Wolfheart
1996 – Irreligious
1998 – Sin/Pecado
1999 – The Butterfly Effect
2001 – Darkness and Hope
2003 – The Antidote
2006 – Memorial
2007 – Under Satanæ
2008 – Night Eternal

Sursa: metalfan

Wednesday, April 23

Quadrat - Aranca

Si prima banda desenata .. care de altfel si deschidea revista, se numeste Aranca. Enjoy!











Quadrat

Intorcandu-ma la starea nostalgica de mai devreme, revin cu alta revista de banda desenata romaneasca si anume Quadrat:

Trailer Mircea Badea

Poate sunt in asentimentul unora insa emisiunea "In gura presei", realizata de Mircea Badea mi se pare unul dintre putinele lucruri de vazut la televizor (in ceea ce priveste canalele romanesti si emisiunile lor). Ei bine, aseara Mircea a difuzat un material in care aveam parte de 33 de secunde cu el antrenandu-se pentru meciul de box pe care il va sustine impotriva lui Leonard Doroftei, sambata 26 aprilie 2008, in cadrul Teledonului. Mi-am permis sa iau materialul video si sa il editez, astfel incat sa scot un trailer din el. Iata ce a iesit:

Multzam Florin pentru sprijinul acordat!

OHO - sfidarea caciulitelor

Iata banda desenata din OHO care m-a facut sa ma indragostesc de ea. Desenul este realizat de Călin Borş, nu stiu ce s-a intamplat cu omul de atunci insa, Caline .. mare om esti!











multzam Florin ca m-ai ajutat cu scanarea! Mare om!

OHO - revista banda desenata [1993]


Astazi v-am pregatit ceva special. Am gasit pe acasa o revista care imi trezeste nostalgii dar si regretul ca nu a avut destinul favorabil, si anume de a avea sansa sa apara in mai multe numere.
Este vorba de revista romaneasca de benzi desenate OHO, care a aparut in 1993 (aveam 10 ani :P), o revista din punctul meu de vedere pioniera in Romania acelori ani, alaturi bine-inteles de: seria de BD-uri Disney de la Egmont, Quadrat, Carusel, Dino. Au fost vremuri frumoase, cu multe amintiri placute, pe atunci nu stiam de calculator, nu ma uitam la televizor decat la Macron, Sandi Belle, Maxtar, Voltron, Saber Rider ... si asta doar pentru ca ne chemau parintii de la geamuri "hai a incep desenele animate", stiind ca numai astfel vor avea ocazia sa ne hraneasca. Deci alaturi de desene animate, aveam o colectie (pe care o am si acum de benzi desenate), si zau e pacat sa se piarda, motiv pentru care voi incerca sa le pun incet incet pe blogul meu, in speranta ca va vor placea si le veti lua asa cum ne luau la vremea respectiva, noua, reviste parintii nostri. Iti multumesc mami pentru copilaria minunata pe care mi-ai oferit-o. Deci dragii mei, trecand peste emotii si nostalgii - OHO.

p r o f i l e


Copyright © carlibux 2011. All right reserved